ABB i Formula E partneri za stvaranje budućnosti e-mobilnosti

ABB i Formula E udružuju se u revolucionarnom partnerstvu kako bi promicali e-mobilnost za održivu budućnost. Od svoje prve utrke u Pekingu u rujnu 2014., Formula E se pokazala kao broj jedan svih međunarodnih motosportova na električni pogon. U sljedećoj fazi razvoja, globalni lider ABB pruža svoje ime, inovativnost i tehnološko vodstvo seriji koja će sada biti poznata kao ABB FIA Formula E Prvenstvo.

Svojom nenadmašnom stručnošću u elektrifikaciji i vodstvu u rješenjima punjenja električnih vozila, s najvećom instaliranom bazom stanica za brzo punjenje električnih vozila diljem svijeta, ABB je idealan industrijski partner Formule E.

Formula E služi kao konkurentna platforma za razvoj i testiranje tehnologije elektrifikacije i digitalizacije relevantne za e-mobilnost, pomažući u poboljšanju dizajna i funkcionalnosti električnih vozila i infrastrukture, kao i povezanih digitalnih platformi. Udruživanjem snaga, ABB i Formula E bit će idealno pozicionirani za pomicanje granice e-mobilnosti.

Izuzetno smo uzbuđeni što smo partner Formuli E u kreiranju budućnosti e-mobilnosti“, izjavio je izvršni direktor tvrtke ABB Ulrich Spiesshofer. “Danas se udružuju dva pionira. ABB i Formula E prirodno korespondiraju na vrhuncu najnovijih digitalnih tehnologija i elektrifikacije. Zajedno ćemo ispisati sljedeću fazu ove uzbudljive sportske aktivnosti i poticati timove u stvaranju visokih performansi. Zajedno ćemo kreirati budućnost – jednom po jednom električnom utrkom.

Alejandro Agag, osnivač i izvršni direktor Formule E, rekao je: “Ovo je povijesni dan za Formulu E i čast mi je zaželjeti dobrodošlicu svjetskom tehnološkom lideru, ABB-u, kao vodećem partneru Formule E, s poviješću i stručnošću na polju elektrifikacije i digitalne tehnologije. Naše dvije tvrtke sinonim su za pomicanje granica mogućeg. Zajedno, kao partneri, našim vjernim navijačima i potrošačima koji prate ABB FIA Formula E prvenstvo predstavit ćemo inovativnu tehnologiju na globalnoj razini.

Kao svjetski lider u infrastrukturi za vozila na električni pogon, ABB nudi cijeli niz rješenja za punjenje električnih automobila, električnih i hibridnih autobusa, kao i rješenja za elektrifikaciju brodova i željeznica. ABB je na tržište za punjenje električnih vozila ušao još 2010. godine, a danas ima brzorastuću globalnu instaliranu bazu s više od 6.000 brzih punionica.

Leave A Reply

Your email address will not be published.