ABB slavi inovacije u e-mobilnosti utrkom Formula-E u Zurichu

Automobilske utrke ponovno su se vratile u Švicarsku nakon više od 60 godina kroz ABB FIA Formula E Championship koje se održalo 10. lipnja. Pokazujući snagu, brzinu i održivost automobila na baterije, ABB FIA Formula E series dokazuje da su električni automobili najsuvremenija tehnologija 21. stoljeća.

Ova utrka u Zürichu okupila je najbrže i najnaprednije električne trkaće automobile na svijetu te tako u gradu koji je globano sjedište ABB-a pokazala najbolje što svijet elektromobilnosti može ponuditi. Kao svjetski lider u brzom punjenju električnih vozila, ABB značajno utječe na pomak prometa prema e-mobilnosti.

Tako je nedavno ova švicarska kompanija predstavila najbržu stanicu za punjenje na svijetu, Terra HP. Ova punionica može napuniti bateriju automobila za prijelaz udaljenosti od 200 km u samo osam minuta.

ABB je također globalni lider u sustavima upravljanja energijom i distribucije koji integriraju obnovljive izvore energiju u elektrodistribucijske mreže te tako osiguravaju čistu električnu energiju za električna vozila pretvarajući ih u potpunosti ekološki prihvatljivu alternativu prijevozu fosilnim gorivima.

ABB i Formula E dva su pionira koji oblikuju najnovije elektrifikacijske i digitalne tehnologije“, izjavio je izvršni direktor tvrtke ABB Ulrich Spiesshofer. “ABB je tehnološki i tržišni lider u elektrifikaciji, s najvećom instaliranom bazom stanica za brzo punjenje električnih vozila diljem svijeta, dok Formula E služi kao platforma za razvoj i testiranje tehnologija elektrifikacije i digitalizacije relevantnih za e-mobilnost. Spajanjem naših snaga, ABB i Formula E zajedno pomiču granice e-mobilnosti“.

Leave A Reply

Your email address will not be published.