ABB uspješno demonstrirao futuristički dizaj vodenog taksija SeaBubbles

Futuristički dizajn vodenog taksija sa nula emisija nazvanog SeaBubbles uspješno je demonstriran na jezeru Ženeva u Švicarskoj.

Plovilo predstavlja prekretnicu u razvoju novih oblika prijevoza koji ne utječu na okoliš ili predstavljaju teret postojećoj urbanoj infrastrukturi. Ovaj vodeni taksi uskoro će biti opremljen sa ABB Ability™ Marine Advisory System – OCTOPUS, softverskim rješenjem koje pomaže operaterima brodova u prikupljanju i analizi svih relevantnih podataka za optimizaciju putovanja vodnim putevima.

Razvoj demonstracijskog plovila podržale su kantonalne vlasti Ženeve te Ministarstvo energetike, prometa i poljoprivrede (DETA), koje zastupaju državni vijećnici Luc Barthassat i Pierre Maudet, oslanjajući se na tehnologije koje je razvio ABB. Daljnja testiranja nastaviti će se u idućim mjesecima.

ABB Ability™ Marine Advisory System – OCTOPUS omogućiti će ABB-u pružanje podataka u stvarnom vremenu kontrolnom centru SeaBubbles-a te će na ovaj načini pokriti gotovo sve aspekte operativnog statusa plovila.

Leave A Reply

Your email address will not be published.