Kina će povećati zelene aspekte rastuće dostavne industrije

S brzim širenjem kineske dostavne industrije je stiglo i brzo širenje proizvedenog otpada, naročito materijala za pakiranje koji nisu biorazgradivi i ne mogu biti reciklirani.

75

No vladini dužnosnici, poduzeća i stručnjaci su se posvetili samnjivanju količine otpada koji stvara industrija dostavnih službi. Nekoliko vladinih ministarstava je radilo zajedno kako bi razvili smjernice za razvoj ekoloških pakiranja koja zahtijevaju manje resursa i proizvode manje zagađenja.

Velike tvrtke za e-trgovinu kao što su Suning i Jingdong su već predstavile reciklirajuće i biorazgradive pakete. Kineska pošta je također pokrenula kampanju “zelena pošta” koja ima za cilj unaprijediti ekološku održivost svojih logističkih usluga do 2020.

Jedan od glavnih izazova s kojima se kineska dostavna industrija mora nositi je uporaba prekomjernog pakiranja. “Prekomjerno pakiranje ima veza s načinom na koji ljudi rukuju paketima u dostavnim tvrtkama, tako da mislimo kako bi trebao postojati nacionalni standard o tome kako bi to trebalo biti urađeno“, rekao je Wang Yuezhong, izvršni potpredsjednik Saveza pakirera Kine. Wang vjeruje kako je problem prekomjernog pakiranja najhitnije pitanje s kojim se treba nositi u industriji.

Leave A Reply

Your email address will not be published.