O čemu su ovaj vikend raspravljali ministri zaštite okoliša Kine, Japana i Južne Koreje?

Dvadeseti sastanak ministara zaštite okoliša Kine, Japana i Republike Koreje je u subotu i nedjelju održan u istočnom kineskom gradu Suzhou, a raspravljalo se o budućem smjeru suradnje na zaštiti okoliša.

Kina je ostvarila proboj u ekologiji i zaštiti okoliša, rekao je na stastanku Li Ganjie, kineski ministar ekologije i zaštite okoliša.

Kina je također aktivno sudjelovala u globalnom upravljanju okolišem i odobrila više od 30 konvencija ili protokola koji se tiču ekologije i okoliša, rekao je Li. Ministri zaštite okoliša Japan i Južne Koreje također su održali govore na događaju.

Na susretu s novinarima nakon sastanka je Li rekao kako su se trojica ministara složila oko potpune provedbe duha i inicijative sastanka vođe tri zemlje i potrage za praktičnijom suradnjom.

Trojica ministara su također postigla konsenzus oko jačanja razmjene i suradnje na provedbi Agende 2030 i Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama, kao i oko orgnanizacije COP15 Konvencije o biološkoj raznolikosti, rekao je Li.

Tri strane bi trebale biti inovativne i razviti način “Kina-Japan-Republika Koreja plus” u suradnji na zaštiti okoliša kako bi podijelili iskustvo i postignuća u ovom polju s više zemalja, dodao je.

Leave A Reply

Your email address will not be published.