Ovaj montažni paviljon u Zhejiangu približava putnike prirodi

Ljude ćete najlakše naučiti da cijene prirodu ako ih izložite njezinoj ljepoti. Ta ideja stoji iza Paviljona Pine Park, nedavno dovršene zgrade na obali rijeke u kineskoj provinciji Zhejiang. Montažni Paviljon Pine Park osmislio je dizajnerski studio DnA Design and Architecture iz Beijinga, a cilj mu je približiti bicikliste i izletnike krajoliku.

231

Paviljon Pine Park površine 197 m² naručio je Odjel za nadzor rijeka i upravljanje vodama u Songyangu kao dio turističke infrastrukture u blizini sela Huangyu. Paviljon je izrađen drugdje, a montiran na licu mjesta. Instalacija je postavljena usporedno s rijekom i uključuje paviljon, trgovinu, zahode, dječje jaslice, urede, čajnu sobu i privatne prostorije za sastanke.

Izduženi paviljon sastoji se od četiri segmenta,” napisali su arhitekti. “Građevni elementi razdvojeni su staklenim površinama, na kojima je proizvodnja smole umjetnički prikazana kao izdvojena, što s postojećim šumarkom oko paviljona daje jednu sliku.

Budući da je projekt montažni i da su očuvana stabla, smanjen je i negativan utjecaj na okoliš.

Komponente zgrade namjerno su ogoljene što suvremenom paviljonu daje sirovi izgled. Zgrada se zbog velikih, obilno korištenih ostakljenih ploha doima prozirno. Stakleni zidovi uokviruju krajobraz poput slike. Osim što služi kao vidikovac, u Paviljonu Pine Park postavljena je i umjetnička instalacija koja opisuje proizvodnju borove smole u susjednom selu Huangyuu.

Leave A Reply

Your email address will not be published.