Svjetski vođe impresionirani ABB-ovim tehnologijama e-mobilnosti

Njemačka kancelarka Angela Merkel i meksički predsjednik Enrique Peña Nieto sudjelovali su na prezentaciji najnovije ABB-ove tehnologije za punjenje električnih vozila na sajmu u Hannoveru.

Ovo dvoje svjetskih vođa, zajedno s izvršnim direktorom ABB-a Ulrichom Spiesshoferom, nazočili su demonstraciji nove Terra HP EV punionice za električna vozila tvrtke koja zahvaljujući snagi od 350 kW može napuniti električno vozilo za prijelaz 200 kilometara u samo 8 minuta.

Ovaj visokonaponski punjač u odnosu na ranije modele osigurava električnim vozilima i do sedam puta veći domet u istom vremenu punjenja“, napomenuo je Spiesshofer. “Zajedno sa našom sveobuhvatnom ABB AbilityTM digitalnom ponudom, možemo jednostavno priključiti punjače na niz različitih platformi i inteligentnih mrežnih sustava kako bi našim klijentima osigurali najnaprednije funkcionalnosti”.

Kao tehnološki lider u održivoj električnoj mobilnosti, ABB u svojoj ponudi proizvoda nudi tehnologije za punjenje električnih automobila, autobusa i kamiona, kao i rješenja za elektrifikaciju brodova, željeznica i žičara. Sa više od 6.500 istosmjernih (DC) punjača instaliranih u 60 zemalja, ABB je globalni lider u brzom istosmjernom (DC) napajanju. ABB-ovo vodstvo u segmentu e-mobilnosti također je pokazano i kroz partnerstvo s Formulom E.

Leave A Reply

Your email address will not be published.