Turska će 2021. godine imati električni automobil domaće proizvodnje

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdoğan putem svojeg Twittera najavio je da će njegova zemlja 2021. godine imati električni automobil domaće proizvodnje.

Naš električni automobil domaće proizvodnje izlazi na cestu 2021. godine, što će bruto domaćem proizvodu dati doprinos od 50 milijardi eura te će smanjiti i našu ovisnost o nafti. Vrijeme je za automobil domaće proizvodnje. Došlo je vrijeme Turske,” naveo je Erdoğan na Twitteru.

Dodao je kako će se na ovaj način razvijati i drugi važni privredni sektori u zemlji.

Razvijat će se blizu 100 sektora. Softver i digitalna tehnologija. Doprinos automobilske industrije BDP-u će biti 50 milijardi eura, dok će donijeti i novih 20 tisuća radnih mjesta,” naveo je Erdoğan u infografici na Twitteru.

Predsjednik Turske je u ponedjeljak izjavio da će 2019. godine biti završen prototip prvog automobila domaće proizvodnje u Turskoj.

Prototip prvog automobila domaće proizvodnje bit će spreman 2019., a serijska proizvodnja 2021. godine,” rekao je Erdoğan.

Turska je u studenom prošle godine pokrenula zajedničku investiciju kako bi proizvela prvi automobil domaće proizvodnje, dok je 31. svibnja potpisan sporazum o partnerstvu u cilju izgradnje automobilskog brenda.

Leave A Reply

Your email address will not be published.