LNG Hrvatska produljio rok za drugi krug zakupa kapaciteta

Tvrtka LNG Hrvatska produljila je rok za zatvaranje drugog kruga obvezujućeg zakupa kapaciteta do 28. rujna, temeljem zahtjeva zainteresiranih korisnika terminala za produljenjem roka za dostavu ponuda, objavljeno je na njezinim internetskim stranicama.

Drugi krug obvezujuće faze Open Season postupka za zakup kapaciteta LNG-a bio je otvoren 22. lipnja 2018. godine, a rok za predaju ponuda je 3. kolovoza.

S obzirom da je zaprimila zahtjeve od zainteresiranih korisnika terminala za produljenje roka za dostavu ponuda, LNG Hrvatska je u u koordinaciji s Plinacrom i FGSZ uskladila novi terminski plan za provođenje daljnjeg dijela obvezujuće faze zakupa kapaciteta terminala.

Uzimajući u obzir činjenicu da potencijalni zakupci kapaciteta još pregovaraju s dobavljačima LNG-a o mogućnostima ugovaranja njegove dobave, što je ključno za finalizaciju ponuda koje se očekuju po zatvaranju drugog kruga obvezujućeg zakupa kapaciteta, rok za podnošenje obvezujućih ponuda produljuje se na dan 28. rujna 2018. godine, navodi se u priopćenju.

Novi vremenski plan provedbe obvezujućeg zakupa kapaciteta tzv. Open Season postupak s novim rokovima trajanja pojedinih aktivnosti bit će dostavljen svim registriranim kompanijama, dodaje se u objavi.

Izvor

Leave A Reply

Your email address will not be published.