HAK sudjeluje u provedbi globalne kampanje #3500 života

Cestovna sigurnost je globalni izazov i prioritet. Poznate osobe iz svijeta sporta, glazbe i filma stoga podržavaju kampanju Svjetske automobilističke organizacije FIA-e #3500 života koja se provodi i u Hrvatskoj.

Hrvatski autoklub objavio je danas kako se u Hrvatskoj provodi globalna kampanja #3500 života, na oglasnim površinama na pozicijama uz prometnice hrvatskih gradova.

Cilj kampanje Svjetske automobilističke organizacije (FIA) je borba protiv prometnih nesreća koje svakog dana u svijetu uzrokuju 3.500 smrtnih stradavanja, odnosno 1,25 milijuna godišnje. Posebno su ugroženi mladi ljudi jer su prometne nesreće prvi uzrok smrtnog stradavanja osoba starih od 15 do 29 godina.

Hrvatski autoklub podržava i dijeli nastojanja FIA-e te poziva naše vozače na veću osviještenost na cesti.

Radi suočavanja s dramatičnim problemom, kampanjom, koja se provodi drugu godinu zaredom, želi se potaknuti podsjećanje – kroz inicijativu „#3500 života“ – na zlatna pravila cestovne sigurnosti.

U partnerstvu sa vodećom svjetskom kompanijom za vanjsko oglašavanje JCDecaux, kampanja se u svijetu dosad provodila u više od 75 zemalja te ju je vidjelo više od milijardu ljudi.

U Hrvatskoj kampanja je vidljiva do sredine studenoga 2018. na 200 oglasnih površina u Biogradu, Brelima, Čakovcu, Dubrovniku, Jastrebarskom, Novalji, Karlovcu, Koprivnici, Makarskoj, Opatiji, Osijeku, Poreču, Primoštenu, Puli, Rijeci, Rovinju, Samoboru, Slavonskom brodu, Sesvetama, Splitu, Stobreču, Sv. Filipu i Jakovu, Sv. Ivanu Zelini, Šibeniku Trogiru, Umagu, Varaždinu, Velikoj Gorici, Vinkovcima, Vukovaru, Zadru, Zagrebu i Zaprešiću.

Izvor

Leave A Reply

Your email address will not be published.