U Osijeku održan Simpozij “Kopački rit jučer, danas, sutra”

U organizaciji Javne ustanove Parka prirode Kopački rit, Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko- baranjske županije, Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i odjela za biologiju, sastavnice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku 27. i 28. rujna 2018. godine održao se 7. Simpozij s međunarodnim sudjelovanjem "Kopački rit jučer, danas, sutra 2018".

Međunarodnu potporu organizaciji simpozija dali su Međunarodna udruga zaštićenih područja uz rijeku Dunav (DANUBEPARKS) i Međunarodna znanstvena udruga Balkan Environmental Association (B.EN.A).

Simpozij je tematski usmjeren na bioraznolikost, ekologiju i stanje okoliša u PP Kopački rit te se promiče i multidisciplinarni pristup u obradi tema iz obrazovanja, povijesti, jezikoslovlja, turizma i održivog razvoja.

Pokrovitelji simpozija su: Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Privredna banka Zagreb d.d., Osječko-baranjska županija i izdavačka kuća Alfa d.d. Zagreb.

Izvor

Leave A Reply

Your email address will not be published.